Alergenų sąrašas

  1. Glitimo turintys javai

    (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukrėžmintos atmainos) ir jų produktai, išskyrus:

    1. kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės (1);
    2. kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus;
    3. miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus;
    4. javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
  2. Veziagyviai ir ju produktai
  3. Kiaušiniai ir jų produktai.
  4. Žuvys ir jų produktai
    1. žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą;
    2. žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.
  5. Žemės riešutai ir jų produktai
  6. Sojų pupelės ir jų produktai
    1. rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus(1);
    2. natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio suksinatą;
    3. iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolių esterius;
    4. augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.
  7. Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę)
    1. išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai;
    2. laktozę.
  8. Riešutai
  9. Salierai ir jų produktai
  10. Garstyčios ir jų produktai
  11. Sezamo sėklos ir jų produktai
  12. Sieros dioksidas ir sulfitai
  13. Lubinai ir jų produktai
  14. Moliuskai ir jų produktai